Bakkemørtel 6,6% 0-4 mm. 500L / Big Bag

939,00 kr.

Bakkemørtel 6,6% anvendes primært til pudse- og fugning til vægge af teglsten.

Vådlæsket kalk og sand.

Til normalt belastet murværk.

Skal tilsættes cement.

Kornstørrelse 0-4 mm.

Sæk med 500 liter.

Varenummer 95555522 Kategorier ,

YDERLIGERE PRODUKTINFORMATION

Bakkemørtel 0-4 mm anvendes som basismørtel til byggepladsfremstilling af receptmørtler KC 60/40/850 og KC 50/50/700.

bakkemørtel 0-4 mm er en kalktilpasset vådmørtel med blandingsforholdet 100 kg kalkhydrat til 1415 kg 0-4 mm bakkesand.
Denne receptmørtel anvendes primært som muremørtel til vægge af teglsten.

Mørteltype: Kalktilpasset vådmørtel
Blandingsforhold: K 100/1415
Brugstid efter blanding: 60 minutter ved 20 oC

Opbevaring:

6,6 % bakkemørtel 0-4 mm skal beskyttes mod udtørring. Forudsat en sådan opbevaring kan produktet anvendes i 6 måneder fra produktionsdato.

Blanding:

Mørtlen blandes i tvangsblander, og der tilsættes cement og rent vand til korrekt blandingsforhold og ønsket murekonsistens.

Der blandes, indtil homogen blanding opnås – dog maksimalt i 15 minutter. Der bør ikke blandes mere mørtel end den mængde, der kan anvendes inden for ca. 60 minutter. Den tilsatte cementmængde må højst afvige med 5 % i receptmørtel KC 60/40/850 og KC 50/50/700 i forhold til den krævede mængde, når mørtlen anvendes som muremørtel. Det aktuelle vandindhold og våddensiteten af den kalktilpassede mørtel skal være kendt, for at den korrekte cementmængde kan beregnes og udmåles. Der henvises til Weber-håndbogen og branchelitteratur vedrørende blanding.
Udførelse

Der benyttes traditionelt murerværktøj. Teglsten skal være rene og tørre. Der mures med fyldte fuger og alligevel så rent, at afrensning kan undgås. Når mørtlen er tilpas afbundet, trykkes fugerne. Murværket afkostes derefter diagonalt for fjernelse af eventuelle mørtelrester. Ved særlige krav til murværkets holdbarhed, kan fugerne i stedet færdiggøres ved traditionel udkradsning (dybde min. 13 mm) og efterfølgende fugning.

Senest ved arbejdets ophør – under mørtlens afbinding og start af hærdning – skal der afdækkes effektivt mod nedbør og frost. Der henvises til Murerhåndbogen (MURO), SBI-anvisning 64 og diverse pjecer fra Vinterkonsulenterne for Bygge og Anlæg (Teknologisk Institut) samt „Afdækning af murværk og materialer“ (BYGITEGL.DK).

Anvendelsesbegrænsninger:

Temperaturen under udførelsen tilstræbes at være over 5 °C.
Der må ikke iblandes tilsætningsstoffer; dog må ethanol (denatureret sprit) og blandingsprodukter af ethanol og isopropanol med op til 40 % indhold af isopropanol anvendes som frysepunktssænkende middel under forudsætning af, at der tilsættes mindst 1 og højst 4 liter pr. 200 liter mørtel. I så fald skal man regne med en reduktion på 20 % for alle mørtlens styrkeparametre.
Når blanding af mørtlen er afsluttet, må der ikke senere iblandes bindemidler, tilslagsmaterialer eller vand.

RELATEREDE PRODUKTER

DU KUNNE OGSÅ VÆRE INTERESSERET I...

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.