Lecablokke

Leca Blokke

Har man ikke arbejdet med Lecas produkter før, så kan det være svært at vide hvor man skal starte. Derfor har vi lavet denne lille guide til at hjælpe dig med at vælge det korrekte produkt. 

Hvad er Leca blokke?

Det er et godt spørgsmål. Leca blokke består af letklinker som er små lerkugler. Disse kugler er robuste og både varme- og lydisolerende, samtidig med at de er drænende og ubrændbare. Når ja, så er de samtidig meget lette, hvilket skyldes de mange små hulrum. 

Leca blokke størrelser

Leca blokke kan fås i mange forskellige størrelser og varianter. Størrelsen på Leca blokkene afhænger af hvilke typer af Leca blokke du vil benytte. Her er en liste over de mest udbredte Leca Blokke  Leca termblok, Leca rilleblok, Leca murbjælker, Leca murblok og Leca 800 styrkeblok. Under hver type af Leca blok, kan du se de forskellige størrelser og hvor meget de vejer.

Anvendelse

Leca blokke bliver primært benyttet til både renovering og etablering af et nyt fundament, samt i hele vægge (både skille- og ydrevægge). Leca Blokke er lette at arbejde med og kan derfor både benyttes af professionelle og jeg-kan-selv personen. 
Leca fundament blokke eller letklinkerblokke, som de også bliver kaldt, adskiller sig fra samtlige konkurrenter da de både er stærkere, men også lettere end de konkurrerende produkter. Derfor kan du bygge dine projekter, uden at få ondt i ryggen. 
 

Hvordan arbejder man med Lecablokke?

Det er nemt at arbejde med Leca blokke.

 • Leca blokke skal, ligesom mursten, mures op med cement/kalk- eller en funktionsmørtel.
 • Ligeledes gælder det hvis du skal bygge i flere lag (skift), så skal de sættes forbandt, så samlingerne ikke mødes. Dette giver det bedste resultat. 
 • Nu kan du pudse sokkelen eller væggen op med pudsemørtel og herefter male med silikatmaling for at lade stene optage og afgive fugt. (indvendige vægge kan du med fordel benytte gips puds, og herefter maling)

Tip – Hvis du vælger at benytte Lecablokke som din ydervæg, anbefales det at du pudser indersiden for at gøre væggen helt lufttæt. 

Produktionen

Lecas produkter bliver produceret syd fra Randers. Lecas produktion er delt op i 8 steps. 

 1. Det første step er at selvfølgelig udvinding af leret. 
 2. Det næste step er at blande leret med en række erstatningsprodukter (genindvundne spildprodukter fra andre industrier),  hvis formål er at bevare det naturlige råmateriale i leret. 
 3. Efter blandingen skal ler-stenene knuses.
 4. Så skal der æltes. 
 5. Efter æltningen skal leret tørre. Det sker ved at leret får en tur i ovnens ene sektion “tørreovnen” her fordamper vandet, og leret bliver langsomt opvarmet til 400 grader. Det er her at leret bliver til lerkugler. 
 6. Brændingen sker umiddelbart lige efter da lerkuglerne nu rykker videre til afbrændingssektionen. Her bliver leret opvarmet til 1150 grader. 
 7. Nu bliver kuglerne delt ud i 9 forskellige kategorier  alt efter størrelsen på kuglerne. 
 8. Til sidst bliver letklinkerne samlet i sække. 

Lecas produkter består primært at brændt ler. Efter brændingen bliver det brændte ler til lette lerkugler, men med en meget hård skal kaldet letklinker. 

Mest solgte i kategorien

Skulle du mod forventning ikke finde dit produkt til dit byggeri eller er du i tvivl om, hvilket produkt du har brug for, er du mere end velkommen til at kontakte os.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.