Leca® og Fundablokke

Der er ingen varer

Leca® blokke og Fundablokke:

Til opbygning af fundamenter er det en fordel at gøre brug af Leca® blokke. Leca® blokke også kaldet letklinkeblokke er stærkere og lettere, så du undgår unødvendige tunge løft.  Hos billigfundament.dk sælger vi et bredt udvalg af byggeblokke, hvad enten det er Leca® blokke, rilleblokke, skawblokke eller måske fundamentblokke, finder du dem her.

Hvornår skal jeg bruge Leca® blokke?

Leca® blokke er fundamentblokke, som udmærker sig ved at have en høj styrke og lav vægt, som er udformet med en masse hulrum, hvilket gør at vægten bliver reduceret væsentligt i forhold til traditionelle fundablokke.

leca® beton består af letklinker, vand og bindemiddel. Det er med til at give gode isolerende egenskaber, men beskytter også blokkene imod råd og svamp, da de ikke indeholder organisk materiale.

Leca® termblokkene bruges til opbygningen af det isolerende fundament, Leca® termblokke er ligesom Leca® blokken en letklinke og deler derfor de samme gode egenskaber. Det er en sandwichblok med en isolerende kerne af polystyrenisolering (EPS).

Hvornår bruger jeg fundamentblokke?

Fundamentblokke er betonblokke, som udstøbes med beton. Du kan armere med kamstål og dermed få et stærk fundament.

Forskel på Leca® og fundamentblokke?

Begge blokke indgår i fundamenter, men leca® blokken bruges også andrer steder i konstruktionen. Fundamentblokke bliver brugt i selve grundfundamentet, da man udstøber dem med beton og armerer derefter. Du kan så bygge op med leca® blokke til f.eks. vægge.

Hvornår bruger jeg en Skawblock?

En Skawblock er en isolerende blok som har samme størrelse som 6 traditionelle leca® termblokke. De bruges typisk på lange strækninger i konstruktionen, men også med fordel i karnap og skillerums konstruktioner. Det spare løft, tid og materialer. Bemærk at grundet størrelsen på en Skawblock kræver det sætning med kran. Dette er ikke inkluderet i prisen.

Vi er leveringsdygtige i alle varianter og størrelser og altid til den billigste pris og du kan tilmed få leveret dine varer fra dag til dag.

Skulle du mod forventning ikke finde dit produkt til dit byggeri eller er du i tvivl om, hvilket produkt du har brug for, er du mere end velkommen til at kontakte os.

leca blokke katagori knap  fundamentblok knap  leca mursten knap

leca bjælke knap  skawblock knap  leca og fundablok tilbehørs knap

Underkategorier

 • Leca® blokke
  Leca® blokke Anvendelse: Leca® blokke benyttes typisk i fundament og hele vægge - både skillevægge og ydervægge. Så er du ved at udbygge f.eks. dit hus eller renovere sommerhuset er lecablokke et oplagt valg til ovennævnte opgaver, hvad enten du er professionel eller gør-det-selv. Leca® blokke er fundamentblokke, som udmærker sig ved at have en høj styrke og lav vægt, leca® letklinker er udformet med en masse hulrum, som gør at vægten bliver reduceret væsentligt i forhold til traditionelle fundamentblokke. Leca® beton består af letklinker, vand og bindemiddel. Det er med til at give gode isolerende egenskaber, men beskytter også blokkene imod råd og svamp, da de ikke indeholder organisk materiale. Generelt om leca® blokke: Disse byggeblokke er også kendte som leca letklinke blokke og udmærker sig ved ikke bare at være lettere end dets traditionelle konkurrenter, men også stærkere. De kunne indgå i et solidt fundament under huse. Hvad enten det er gør-det-selv byggeri eller professionelt, vil der altid være penge at spare og kvalitet at hente. Skulle du mod forventning ikke finde dit produkt til dit byggeri eller er du i tvivl om, hvilket produkt du har brug for, er du mere end velkommen til at kontakte os.            
 • Fundamentblokke
  FundamentblokkeAnvendelse: En Fundamentblok er en elementblok med meget høj styrke – den bruges til f.eks. sokkler, kældertrapper og vægge. Fundablokkene stables ovenpå hinanden og udstøbes med beton, som armeres med stål. Fundamentblokke bruges med fordele steder hvor det ikke er nødvendigt med varme isolering. Generelt om Fundamentblokke: En fundamentblok er støbt i beton og er derfor ikke varmeisolerende som en Leca® letklinkeblok, men tilgengæld er den mere massiv og det giver et stærkere fundament. Skulle du mod forventning ikke finde dit produkt til dit byggeri eller er du i tvivl om, hvilket produkt du har brug for, er du mere end velkommen til at kontakte os.
 • Leca® Bjælker
  Leca® Murbjælker Anvendelse: Leca® Murbjælker er en præfabrikeret murbjælke som sættes i vindues- og døråbninger i murede konstruktioner. De kan med fordel indgå sammen med andre Leca® moduler. Det er vigtigt at huske at Leca® Murbjælkerne skal sættes med kran pga. den høje vægt. Generelt om Leca® Murbjælker: En Leca® Murbjælke består hovedsageligt af bindemidler og vand, som er karakteristisk for Leca® produkter generelt. Det giver en lav vægt og høj styrke, derudover er Leca® Murbjælker sikret imod råd og svamp, da der ikke er nogen organiske komponenter. Hos billigfundament.dk finder du altid et bredt udvalg i Leca® bjælker. Levering er fra dag til dag, og vi står altid klar med rådgivning til lige dit byggeprojekt. I tilfælde af at du ikke finder det produkt, du ønsker, er du altid velkommen til at kontakte os. Du starter med at vælge bredden af Leca® Murbjælken og derefter får du mulighed for at vælge hvilken længde du ønsker. Bemærk: leveringstid 1-3 hverdage samt særfragt tillæg 1.299,- (på grund af bjælkernes størrelse og vægt)         
 • Skawblock
  Skawblock®: Anvedelse: En Skawblock® bruges når du skal bygge dit fundament. Selve blokkene indeholder en isolerendekerne af flamingo, som kendes fra Leca® termblokkene. Skawblokkens ”L” form gør at man kan støbe fundamentet helt tæt til isoleringen og derved undgå ”ekstra” arbejdet  ved kantisolering. Det er derved muligt at undgå kuldebroer, som normalt opstår. Generelt om Skawblock®: En Skawblock® er et Leca® letklinkeprodukt, en Skawblock® fungere som 6 tilsvarende Leca® termblokke. Den dækker altså mere, uden at man mister Leca® blokkenes traditonelle gode egenskaber. Skawblock® består hovedsageligt bindemidler og vand. De er derfor sikret imod råd og svamp. Hos billigfundament har vi et bredt udvalg af Skawblock®, vi fører "lige blokke", "hjørneblokke", "skillerumsblokke" og "karnapblokke", levering sker på dag til dag basis og vi står altid klar med rådgivning til lige dit byggeprojekt, skulle du ikke finde lige det produkt er du altid velkommen til at kontakte os.                
 • Tilbehør til Leca® og Fundamentblokke
  Hos billigfundament.dk får du et udvalg i tilbehør til byggeblokke, som hjælper dig i din byggeproces. Vi leverer mørtel eller tørbeton til dine leca®blokke og ånderdrætsværn til beskyttelse imod farlige partikler. Du få disse produkter leveret sammen med alt hvad du har brug for til at bygge dit fundament. Hvornår skal jeg vælge tørbeton? Og hvad er blandingsforholdene? Tørbeton bruges til faststøbning, det kunne f.eks. din Postkasse eller stolper, pæle, gyngestativer o.l Du køber tørbeton i 25 kg, husk at det er normalt at oplande hele poser. Du bruge ca. 2,25-3,25 l pr. 25 kg sæk, svarende til 11-13%. Vi anbefaler brug af en tvangsblander til arbejdet. Hvornår skal jeg vælge limmørtel? Og hvad er blandingsforholdene? Når du arbejdet med leca letklinker opstår der små hulrum imellem blokkene, her kan du med fordel bruge LIP limmørtel. Du blander typisk en hel pose på 25 kg ad gangen, sammen med 4 l vand, vi anbefaler brug af en tvangsblander når man arbejder med store mængder. Husk normal variation +5-30 grader, vi føre også en frostsikker variation som går fra -5-30 grader. Hvornår skal jeg vælge funktionsmørtel? Og hvad er blandingsforholdene? Funktionsmørtel bruger du til opmuring og pudsning af bla. Vægge. Vi anbefaler brug af en tvangsblander til opblanding af funtionsmørtel, du bruger 3,5 l vand til 25 kg tørmørtel, savarende til ca. 14%. Kan det bedre betale sig at vælge funktionsmørtel end tørbeton eller limmørtel? Det kommer an på din arbejdsopgave, hvis det drejer sig om spartling af leca letklinkeblokke er limmørtel en fordel pga. Dets styrke og ”tynde” konsistens. Drejer det som om større fugningsopgaver og opmuring ville tørbeton være en bedre løsning, da sidstnævnte har en større styrke og kraftigere konsistens.
 • Vejledning til opmuring af blokke
  Her finder du Leca Danmarks vejledning og gode tips til hvordan du kan mure dine vægge op med leca blokke.  Udførelse af opbygning af mure og vægge i Leca blokke: Fundamenter skal sikre stærke, stabile og varmeisolerende grundlag for opførelsen af bygninger. Der kan anvendes forskellige typer af Leca® blokke i fundamenter afhængig af bygningen og væggenes type. Her beskrives forskellige typer Leca® blokke og deres anvendelse i fundamenter under ydervægge og indvendige vægge. Forarbejder: Arbejdspladsen skal planlægges, så spildtid og for store fysiske belastninger undgås. Den skal indrettes hensigtsmæssigt for at undgå bl.a. kulde, fugt og træk.    Håndteringen af blokkene skal foretages på en sådan måde, at sundhedsskadelige påvirkninger undgås.    Arbejdet kan f.eks udføres med en såkaldt "blokløfter", som er et enkelt, robust teknisk hjælpemiddel, som kan være med til at begrænse tunge løft og dårlige arbejdsstillinger. ”Blokløfteren” monteres på stilladset eller en rendegraver eller en gravemaskine. Via en svingarm med løbekat samt en aflaster løftes blokkene med en tang uden besvær fra pallen til opmuring. Tangen svarer til den aktuelle blok. Underlaget, hvorfra der arbejdes, skal være plant tørt og stabilt.    Arbejdsstedet skal være overskueligt og med god og tilstrækkelig belysning. Snævre pladsforhold bør undgås.    Materialerne skal placeres hensigtsmæssigt og så tæt på brugsstedet som muligt.    Såfremt jorden ikke er tilstrækkelig selvdrænende, skal der etableres omfangsdræn langs husets ydervægsfundamenter.   Opmuring: Mængden af blokke tilpasses forbruget, så håndtering af restblokke minimeres mest muligt.    Ved håndtering af blokke under Arbejdstilsynets vægtgrænser (At-vejledning D 3.1 om løft, træk og skub) løftes blokkene tæt på kroppen på en måde, så ryggen forbliver rank, og vrid undgås. Der bør anvendes egnede arbejdshandsker ved håndteringen.   For at blokkene kan fungere optimalt i det færdige byggeri, er det vigtigt, at arbejdet med blokkene udføres korrekt.    Blokkene opmures direkte på den bærende fundamentbeton. Denne skal altid være bredere end eller lig med blokkens bredde. Alternativt kan blokkene sættes direkte i den "våde" beton, hvis det sikres, at betonen er så frisk, at der opnås tilstrækkelig vedhæftning til blokkene. Studsfuger skal ved denne løsning også udføres med limmørtel eller mørtel. Løsningen giver ikke mulighed for opretning af eventuelle skævheder eller for højdejustering, så tolerancer må optages i efterfølgende skifter.    Murpap anvendes ikke under blokke, der indgår i fundamenter. Opsugningen af fugt fra underlaget er meget ringe på grund af blokkenes struktur.    Da Leca® blokke 600 og Leca® termblokke kun suger meget lidt vand, skal de ikke forvandes. Det er en stor fordel for mureren, der ikke skal løfte tunge, vanddrukne blokke. Den beskedne vandsugning betyder desuden, at der er bedre tid til at rette blokkene ind, før mørtlen "suges død". Blokkene tørrer hurtigt efter en byge, men kan naturligvis blive gennemvædet af længere tids regn. Hold derfor blokkene tildækkede mod nedbør.    Til lettelse af arbejdet kan anvendes en mørtelslæde, der nemt kan fremstilles på byggepladsen. Mørtelen udlægges således, at mørtelstriberne bliver helt udfyldte. Bundlistens bredde afpasses efter bloktypen.   Forbandt: Der mures i forbandt ( min. 0,4 x blokhøjden = 76 mm).  Ved anvendelse af Leca® termblokke opmures hjørnerne med Leca® flexhjørne (Figur 1), og hullet fyldes ud med isolering af mineralud eller polystyren. Leca® flexhjørnet passer som udgangspunkt til 390 mm Leca® termblokke. Figur 1:   Figur 2:  Figur 3:  Ved fundamenter med 330 og 350 mm brede Leca® termblokke tilpasses Leca® flexhjørnet ved at øge den indvendige fuge eller ved at tilskære Leca® flexhjørnet til henholdsvis længden 330 eller 350 mm.  Ved hjørner med henholdsvis 450 eller 490 mm brede Leca® termblokke tilskæres den ene Leca® termblok i den indvendige vange i det indadgående hjørne. Der bortskæres henholdsvis 60 x 200 mm ved 450 mm brede Leca® termblokke og 100 x 240 mm ved 490 mm brede Leca® termblokke. Hulrummet, der opstår ved Leca® flexhjørnet, udfyldes med løs isolering af mineraluld eller polystyren i forbindelse med opmuringen (Figur 2). Alternativt kan forbandtet opnås ved at starte hvert skifte med en 120 mm Leca® blok 600, der tilskæres, så længden af denne svarer til Leca® termblokkens bredde. Enden af den første Leca® termblok stødes op til denne blok, men inden er vangen på indersiden afkortet i en længde, der svarer til isoleringsindlæggets bredde. Der fortsættes herefter med hele Leca® termblokke i begge retninger. Hulrummet efter den vangedel, der er skåret bort, udfyldes med løs isolering af mineraluld eller polystyren. Ved næste skifte startes vinkelret på skiftet nedenunder (Figur 3).   Mørtel: Mørtel udlægges således, at mørtelfugerne bliver helt udfyldte, dog kan 290 mm og bredere blokke opmures med en indtil 50 mm bred luftspalte midt i fugen, når der ved projekteringen er taget hensyn til reduktionen af det bærende tværsnit.    En 2 kg klaphammer er en god hjælp, når blokkene skal rettes ind, men den må kun bruges umiddelbart efter, at blokkene er lagt i mørtlen. Til opmuringen af fundamenter anvendes i almindelighed mørtel som f.eks. weber FM 5® funktionsmørtel  eller kalkcementmørtel KC 20/80/550. Funktionsmørtlen er den smidigste og letteste at arbejde med.    Som alternativ til mørtel i studsfugerne kan disse udføres som limede fuger med weber pumpbar limmørtel.    Leca® termblokke mures med mørtel i liggefugerne undtagen området mellem blokkenes isoleringskerner. Her placeres en 20 mm fugefilt af mineraluld i en bredde, der svarer til bredden af blokkenes isoleringskerner. I studsfugerne anbefales anvendelse af weber pumpbar limmørtel. Ved studsfugerne er Leca®  termblokkene udformet på en sådan måde, at der efter der er påført limmørtel på vangerne med en tandspartel, kan blokkene henmures, så isoleringskernerne i studsfugen stødes tæt sammen. Vælger man at mure traditionelt med 10 mm mørtel i studsfugerne, skal der som i liggefugen placeres en fugefilt ud for isoleringskernen.    Leca® mursten mures altid med fyldte fuger.    Nedenstående skema angiver pr. skifte det forventede netto mørtel- og limforbrug eksklusiv spild pr. løbende meter fundament.NettoforbrugBlokbredde (mm)Bloklængde (mm)Tørmørtel, liggefuger (kg/m)Vådmørtel, liggefuger (l/m)Pumpbar limmørtel, studsfuge (kg/m)Vådmørtel, ligge- og studsfuge (l/m)Leca® blok 6002904904,22,90,44,0330 4,83,30,54,6350 5,13,50,54,9390 5,73,90,55,53902485,73,91,07,1Leca® termblok  3304973,52,40,4-350 3,82,60,4-Leca® termblok390 3,52,40,4-Leca® termblok4504903,52,40,4-Leca® termblok490 3,52,40,4-Leca® mursten110230---1,4    Bindere: Hvor de to øverste skifter af fundamentet udføres af Leca®  termblokke , skal der ikke bindere i liggefugen mellem vangerne. Udføres de øverste skifter af adskilte blokke med isolering imellem, skal der placeres rustfaste bindere i de mellemliggende liggefuger mellem blokkene. Ved høje sokler skal der som ved hule mure anvendes rustfaste trådbindere i henhold til Eurocode 6, Murværkskonstruktioner og SBI-anvisning 157, "Trådbindere til forankring af skalmure og hule mure". Dette gælder også for høje sokler af Leca®  termblokke.    Fundamentet skal forankres til terrændækket i henhold til det aktuelle projekt og som beskrevet under "Styrkeforhold".   Fugearmering: Ved høje sokler over terræn indlægges svindarmering i hvert skifte, Denne udføres af 2 stk. Bi-stål 40 eller 2 stk. ribbet armeringsstål 6 mm. De placeres i hver side af fundamentet med et dæklag til det fri på mindst 30 mm. Mørtlen udlægges således, at fugearmeringen bliver fuldstændigt omstøbt. Armeringen skal være korrosionsfast i den eksponeringsklasse for miljøpåvirkning, hvori den anvendes. Det vil sige, at der f.eks. ved formursvanger skal anvendes korrosionsbestandig armering. Tildannelse af blokke: Leca® blokke og Leca® termblokke er lette at dele med en almindelig blokklipper.Ved deling af Leca® termblokke gennemskærer man først celleplasten med en kraftig håndstiksav. Blokkene kan også deles og tilskæres ved at bruge en elektrisk bajonetsav med hårdmetalklinge. Mindre bearbejdning kan også udføres med økse eller murhammer.   Overfladebehandling: Før der udføres overoverfladebehandling af Leca®  blokkene i fundamentet, repareres og tætnes eventuelle skår og fuger. Der bruges samme mørtel som til grovgrundingen. Grovgrundingen udføres med cement og sand 1:3 i en tyktflydende blanding, der sprøjtes, kastes eller trækkes på med et stålbræt. Straks herefter "stødes af", således at laget får en ensartet tykkelse på 2-3 mm. Herefter kostes laget igennem. Grovgrundingen føres helt ned til fundamentsbetonen under blokkene.   Som forebyggelse mod revnedannelse kan grovgrundingen alternativt udføres med weber multi 280 i en lagtykkelse på 4-5 mm og eventuelt ilagt weber therm 397 EF armeringsnet (glasfibernet). Pudsning, der bør udføres så sent i byggeprocessen som muligt, kan udføres med kalkcementmørtel KC 35/65/650 eller tilsvarende. Ved middel til stærke påvirkninger foreslås den stærkere blanding KC 20/80/550, men den svinder mere og revner nemmere. Sokler, der vil blive udsat for middel til stærke påvirkninger eller forhold, der svarer til aggressivt miljø, kræver stærkere materialer, som må udvælges til den aktuelle opgave. Specialprodukter til tætning og puds kan ses og vælges på denne hjemmeside under puds og overflader.   Grovgrunding og puds holdes hver især fugtige i nogle døgn og beskyttes mod udtørring af sol og vind.   Vinterbyggeri: Byggeri, der udføres ved lave temperaturer, kræver særlige foranstaltninger ved planlægning og gennemførelse af levering, oplagring og indbygning. Byggematerialer skal beskyttes mod påvirkninger fra vejrliget.  Selv om Leca®  blokke ikke tager skade af vand og frost, skal de alligevel dækkes af. Våde blokke er tungere, og murværket har tendens til at sejle.   Mørtel hæfter dårligt på frosne blokke, og der er risiko for, at der kan dannes islinser i mørtelen. Det kan ikke tilrådes at forsøge at optø frosne Leca® blokke ved hjælp af brænder, fordi opvarmningen er overfladisk og kun kortvarig. Flammen kan desuden efterlade en fedtet hinde på de flader, den rammer. I stedet afdækkes lager og færdige konstruktioner, inden byggepladsen forlades.     Vejledningen findes også her: https://www.leca.dk/losninger/fundamenter/udforelse/

Søg
Skriv til info@billigfundament.dk