Fundamentblokke

Blokke til fundamentet

Vi har mange forskellige typer af fundament blokke. Hvis du er i tvivl om hvilken type fundament blok du skal bruge så læs mere her 

Viser alle 6 resultater

Mest solgte i kategorien

Fundament blokke

Hvornår skal man bruge en fundablokke / fundamentblokke? Hvor mange varianter findes der, hvilken fundablok størrelser findes der og hvilken type burde du bruge? Alt dette får du svaret på her under.

Hvad er en fundablok? 

Fundablok eller fundamentblokke, er betonstøbt som et stort “H”. En fundablok 

Hvordan anvender man fundablok / fundament blokke?

H-formen har den fordel, at hvis du samler flere fundablokke i forlængelse af hinanden, kan man med fordel udfylde hullerne med flydende beton for at opnå en stærk konstruktion. Ønsker man et fundament som står stærkt og stabilt i mange år frem, anbefales det at lægge armeringsjern ned i selve fundablokkene, og herefter tilføjer den flydende beton. 

Fundablok: Sådan bruger du fundablokke til fundament

  1. Det første du skal gøre er, at sikre at du har alle de materialer du skal bruge.
  2. Det næste du skal gøre er, at gøre selve underlaget helt plant. 
  3. Nu kan du stille dine fundablokke i forlængelse af hinanden (helt tæt). For at sikre at det står “snorelige” kan du benytte dig af en mursnor for at se om det hele står jævnt. 
  4.  Nu kan du begynde på dit næste lag, hvor processen fra før kan gentages. Dog skal laget være forskudt og holdes tæt sammen. Det kan være svært at holde fundablokkene tæt, og du kan med fordel benytte skruetvinger og træ til at holde blokkene tæt sammen. Husk eventuelt bruge et armeringsjern eller kamstål før støbningen.

Tip: Husk at støbe kamstål helt tæt så det ikke ruster. Ellers kan/bør du anvende rustfrit stål. 

Hvor meget beton kan der være i en fundablok?

Ja, det kommer selvfølgelig an på størrelsen af blokken. Som tommelfinger regel kan der være op til syv liter flydende beton i den smalleste blok (15 cm), mens der kan være omkring 28 liter i den bredeste blok (39 cm). 

Fundablok: Størrelser, mål og vægt

Fundablokke kan fås i mange forskellige størrelser. Herunder har jeg lavet en liste med de mest brugte. 

Vi er leveringsdygtige i alle varianter og størrelser og altid til den billigste pris, og du kan tilmed få leveret dine varer indenfor 1-3 hverdage. 

Skulle du mod forventning ikke finde dit produkt til dit byggeri eller er du i tvivl om, hvilket produkt du har brug for, er du mere end velkommen til at kontakte os.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.